Mierzoete Maandag: Apple crumble

Zelf ben ik er dol op en de mogelijkheden zijn (bijna) oneindig! Zo kan je de appel vervangen door of combineren met ander fruit, je kan een deel van de bloem vervangen door bijvoorbeeld havermout, je kan speculaaskruiden door het deeg mengen of je kan rozijnen aan de appel toevoegen. En wat ook heel fijn is, is dat je helemaal geen keukenprins(es) hoeft te zijn om dit gerecht te maken!

Meng 300 gram bloem met 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout

Voeg 150 tot 200 gram boter toe aan het bloemmengsel en kneed dit tot een korrelig deeg, zorg er voor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn

Mocht het deeg niet korrelig genoeg zijn, dan kun je wat bloem toevoegen

Schil 4 à 5 kleine appels en snij ze in stukjes

Meng de appel vervolgens met 50 gram bruine suiker en 1 theelepel kaneel

Vet een ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 centimeter in en verdeel de appel over de bodem

Kruimel het deeg over de appel heen en zet de schaal ongeveer 20 minuten in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven, tot het deeg een goudgele tot lichtbruine kleur krijgt

Advertenties

Over LotuitdeLotterij

Waarom ik blog? Waarom niet! Zelf beleef ik er in ieder geval een hoop plezier aan! Bekijk alle berichten van LotuitdeLotterij

3 responses to “Mierzoete Maandag: Apple crumble

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s