Mierzoete Maandag: Chocolade-roomkaastaart

Vandaag kwam zij op visite, dus wat mij betreft een mooie gelegenheid om taart te maken! Het paktte uiteindelijk meer uit als een soort straciatellataart, omdat ik vanuit mijn ongeduld de chocolade niet genoeg had laten afkoelen, waardoor deze meteen stolde op het moment dat ik de chocolade aan de roomkaas toevoegde, maar dat mocht de pret niet drukken.

Verkruimel, met behulp van een vijzel, 125 gram tarwebiscuits, meng deze kruimels met 50 gram gesmolten boter

Druk het kruimelmengsel op de bodem van een springvorm met een doorsnede van 20 à 22 centimeter en zet de vorm in de koelkast tot de vulling klaar is

Klop 500 gram roomkaas (Mon Chou) glad en meng er 150 gram rietsuiker door

Voeg vervolgens één voor één 3 grote eieren en 3 grote eidooiers toe, meng goed na elk ei

Giet daarna 175 milliliter zure room en 1/2 à 1 theelepel (afhankelijk van wat je lekker vind) limoensap door de roomkaas en klop alles tot een glad en romig mengsel

Spatel dan zacht en rustig 150 gram gesmolten pure chocolade door het roomkaasmengsel, totdat er een gemarmerd effect ontstaat

Bekleed de springvorm met een dubbele laag aluminiumfolie, zet dit in een braadslee en vul de vorm met de roomkaasmengsel

Giet kokend water in de braadslee, zodat de springvorm er 2 tot 3 centimeter diep in staat

Zet de vorm 50 à 60 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven, tot de taart aan de rand een beetje bruin ziet en in het midden net gestold is

Til de vorm uit het water, verwijder de folie en laat de taart, nog in de springvorm, op een rooster afkoelen

Zet de taart eerst een paar uur met vorm en al in de koelkast, voordat je de vorm verwijderd, en laat de taart alvorens het serveren terug op kamertemperatuur komen

Advertenties

Over LotuitdeLotterij

Waarom ik blog? Waarom niet! Zelf beleef ik er in ieder geval een hoop plezier aan! Bekijk alle berichten van LotuitdeLotterij

5 responses to “Mierzoete Maandag: Chocolade-roomkaastaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s