Mierzoete Maandag: Speculaasjes met amandelspijs

Het liep vandaag een beetje anders dan gepland, door een foutje bij de inkopen… Gelukkig had ik voor het volgende recept wel alle ingrediënten in huis, lang leve de voorraadkast! Om eerlijk te zijn, is de smaak niet zoals ik het gewoon ben van de speculaasjes zoals je ze in de winkel kan kopen, maar desondanks zeker niet minder lekker!

Zeef 125 gram bloem samen met een 1/2 theelepel bakpoeder in een kom

Voeg 75 gram suiker, een mespuntje zout, 1 theelepel speculaaskruiden en 1 klein ei aan de bloem toe

Snijd 60 gram boter in stukjes en verkruimel 25 gram amandelspijs, voeg beide vervolgens toe aan de overige ingrediënten

Meng het geheel met behulp van een handmixer met deeghaken door elkaar en kneed het daarna op een met bloem bestoven werkblad tot een glad deeg

Laat het deeg 1 tot 2 uur rusten op een koele plek

Rol het deeg dun uit (ongeveer 3 millimeter) op een met bloem bestoven werkblad en steek hier vormen uit of maak, wanneer je deze bezit, gebruik van een speculaasvorm

Leg de koekjes (het zullen er een stuk of 30 zijn) op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in het midden van een op 160 graden Celsius voorverwarmde oven

Advertenties

Over LotuitdeLotterij

Waarom ik blog? Waarom niet! Zelf beleef ik er in ieder geval een hoop plezier aan! Bekijk alle berichten van LotuitdeLotterij

3 responses to “Mierzoete Maandag: Speculaasjes met amandelspijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s