Mierzoete Maandag: Spinazie-fetataartjes

We hadden dit jaar voor de allereerste keer een kerstbrunch, dus hoefde ik niet als andere jaren een toetje te maken. Ik draag echter toch graag mijn steentje bij, dus beloofde ik een aantal hapjes te maken, waaronder deze helemaal niet mierzoete, maar juist hartige taartjes.

Snijd vierkantjes van een half pak filodeeg, de grote van de vierkantjes is afhankelijk van hoe groot je de taartjes wil maken. Bestrijk de vierkantjes dun met gesmolten boter, leg daarna steeds 3 vierkantjes op elkaar en druk de stapeltjes elk in de holte van een muffinvorm

Verhit wat boter in een pan en fruit hierin een gesnipperde ui

Laat 150 gram ontdooide spinazie uitlekken in een zeef en druk het overtollige vocht eruit

Klop in een kom 2 eieren los en schep hier de gefruite ui, de spinazie en 100 gram verkruimelde feta door

Voeg naar smaak zout, cayennepeper en kaneel toe aan het mengsel en verdeel het vervolgens over de filodeegvormpjes

Zet de muffinvorm in het midden van een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven en laat de taartjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar bakken

Laat de taartjes daarna iets afkoelen voor je ze uit de muffinvorm haalt

Wanneer je de taartjes van tevoren gebakken hebt, kun je ze vlak voor het serveren in circa 5 minuten warm laten worden in een op 175 graden Celsius voorverwarmde oven

Advertenties

Over LotuitdeLotterij

Waarom ik blog? Waarom niet! Zelf beleef ik er in ieder geval een hoop plezier aan! Bekijk alle berichten van LotuitdeLotterij

3 responses to “Mierzoete Maandag: Spinazie-fetataartjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s