Mierzoete Maandag: Appeldukaten

Zeef 250 gram bloem met 100 gram poedersuiker in een kom

Voeg 100 gram in blokjes gesneden boter, 2 eidooiers en een zakje vanillesuiker toe aan het bloemmengsel

Kneed alles tot een glad deeg en zet dit ongeveer 1 uur op een koele plek

Schil 2 appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels dan in heel kleine stukjes

Meng een mespunt kaneel, 2 eetlepels citroensap, 30 gram in een eetlepel rum geweekte rozijnen en 50 gram gehakte amandelen door de appel. Zelf hou ik niet zo van rozijnen, dus heb ik er voor gekozen om deze weg te laten.

Rol de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek hier 30 rondjes met een doorsnede van ca. 5 centimeter uit

Verdeel de appelvulling over de 30 rondjes

Rol de andere helft van het deeg uit en steek ook hier 30 rondjes uit

Bedek de appelvulling met de 30 rondjes en druk de randen goed aan

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in het midden van een op 160 graden Celsius voorverwarmde oven

Laat de koekjes vervolgens afkoelen en bestuif ze met een beetje kaneel

Advertenties

Over LotuitdeLotterij

Waarom ik blog? Waarom niet! Zelf beleef ik er in ieder geval een hoop plezier aan! Bekijk alle berichten van LotuitdeLotterij

2 responses to “Mierzoete Maandag: Appeldukaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s