Mierzoete Maandag: Kletskoppen

Kletskoppen zijn ontzettend makkelijk om te maken en het leuke is dat je er enorm veel mee kan variëren, niet alleen met de ingrëdienten door bijvoorbeeld gebruik te maken van een ander soort noten of door wat kaneel aan het deeg toe te voegen, maar ook met de vorm, zo kan je er bijvoorbeeld hoorntjes, rolletjes of bakjes van maken wanneer ze na het bakken nog warm en niet volledig gehard zijn. Onderstaand recept is goed voor ongeveer 25 kletskoppen, uiteraard afhankelijk van hoe groot je de koekjes maakt.

Smelt in een pan 50 gram ongezouten boter samen met 50 gram basterdsuiker en 75 milliliter golden syrup

Roer het botermengsel glad en neem de pan vervolgens van het vuur

Voeg dan 50 gram amandelsnippers en 50 gram bloem toe aan het botermengsel en meng alles goed door elkaar

Schep lepeltjes van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en let er hierbij op dat je voldoende tussenruimte houdt, omdat het beslag nog uit zal gaan vloeien

Bak de koekjes 8 tot 10 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn

Laat de kletskoppen afkoelen op een taartrooster

Advertenties

Over LotuitdeLotterij

Waarom ik blog? Waarom niet! Zelf beleef ik er in ieder geval een hoop plezier aan! Bekijk alle berichten van LotuitdeLotterij

2 responses to “Mierzoete Maandag: Kletskoppen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s