Mierzoete Maandag: Compacte chocoladecake

Normaal gesproken zou de cake nog wat donkerder van kleur uitpakken, maar omdat ik niet meer genoeg donkerbruine basterdsuiker in huis had, heb ik het aangevuld met lichtbruine basterdsuiker…

Roer 225 gram boter romig met 375 gram donkerbruine basterdsuiker

Klop hier vervolgens 2 grote eieren en 1 theelepel vanille-extract door

Spatel daarna 100 gram gesmolten, iets afgekoelde pure chocolade door het botermengsel

Het is belangrijk dat de ingrediënten goed gemengd worden zonder dat het een luchtige massa wordt, roer dus zo weinig mogelijk

Spatel als laatste 200 gram bloem met 1 theelepel bakpoeder en ook 2,5 deciliter kokend water door het chocolademengsel, doe dit door wisselend een eetlepel bloem en een eetlepel water aan het mengsel toe te voegen, tot een glad, vloeibaar beslag is ontstaan

Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede cakevorm en zet deze op een bakplaat in een op 190 graden Celsius voorverwarmde oven voor zo’n 30 minuten, waarna de cake nog ongeveer 15 minuten in een tot 170 graden Celsius getemperde oven verder bakt

Het is de bedoeling dat de cake vanbinnen nog wat nattig blijft, dus wanneer je als test bijvoorbeeld een cocktailprikker in de cake steekt, dan zal deze er niet helemaal schoon uitkomen

Zet de cake in de vorm op een rooster en laat deze volledig afkoelen voordat je de cake lost

Advertenties

Over LotuitdeLotterij

Waarom ik blog? Waarom niet! Zelf beleef ik er in ieder geval een hoop plezier aan! Bekijk alle berichten van LotuitdeLotterij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s