Mierzoete Maandag: Crème brûlée met appel

In onderstaand recept wordt geen gebruik gemaakt van vanille, maar omdat ik dat zelf wel een lekkere combinatie vind met appel, heb ik er voor gekozen om een opengesneden vanillestokje toe te voegen aan de slagroom terwijl deze tegen de kook aan wordt gebracht. Daarna heb ik het geheel, van het vuur af en met een deksel op de pan, 20 minuten laten trekken en vervolgens heb ik het vanillestokje uit de room gevist, het merg uit het stokje geschraapt en door de room geroerd.

Breng in een steelpan 300 milliliter slagroom tegen de kook 

Snij een geschilde, friszoete appel in blokjes en schep deze om met 10 gram suiker en een halve theelepel kaneel

Klop met een garde 4 grote eierdooiers samen met 40 gram suiker en voeg vervolgens al kloppend de slagroom toe

Zet 6 ovenvaste bakjes met een inhoud van 100 milliliter in een ovenschaal en verdeel hier de appelblokjes over

Schenk het ei-roommengsel door een zeef over de appel

Vul de ovenschaal met warm water tot maximaal halverwege de bakjes en dek het geheel losjes af met aluminiumfolie

Zet de crème voor ongeveer een uur in een op 140 graden Celsius voorverwarmde oven, tot de crème net stevig aanvoelt

Neem de bakjes daarna uit het waterbad en laat ze afkoelen

Zet ze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te worden

Bestrooi de crème vlak voor het serveren met suiker en brand het dunne laagje suiker tot een lichtbruin karamellaagje

Advertenties

Over LotuitdeLotterij

Waarom ik blog? Waarom niet! Zelf beleef ik er in ieder geval een hoop plezier aan! Bekijk alle berichten van LotuitdeLotterij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s