Mierzoete Maandag: Brownies

Het fijne aan brownies is dat ze ontzettend makkelijk te maken zijn, het enige waar je op moet letten is dat ze niet te droog worden. En al ben ik niet zo tevreden over hoe de mijne er dit keer uit zijn komen te zien, ze smaken er niet minder lekker om!

In onderstaand recept worden walnoten gebruikt, maar het leuke is dat je eigenlijk van alles kan gebruiken, zoals stukjes witte chocolade. Zelf heb ik dit keer gebruik gemaakt van amandelen die ik nog over had, samen met wat mini-marsmallows… Laat je fantasie er op los!

Laat 375 gram boter samen met 375 gram pure chocolade in een pan met dikke bodem op een laag vuur smelten en laat het daarna iets afkoelen

Klop in een kom 6 eieren met 500 gram fijne kristalsuiker en 1 eetlepel vanille-extract

Meet in een andere kom 225 gram bloem af en meng hier 1 theelepel zout door

Klop het iets afgekoelde chocolademengsel door het suikermengsel en roer hier vervolgens het bloemmengsel en 300 gram gehakte walnoten door tot je een glad beslag hebt

Schep het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik van ongeveer 33 x 23 x 5,5 centimeter

Laat het beslag in ongeveer 25 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven gaar worden

De brownies zijn gaar wanneer de bovenkant tot bleekbruin is opgedroogd, maar ze in het midden nog donkerbruin en klef doch compact zijn

Blijf controleren om te voorkomen dat de brownies te droog worden en vergeet niet dat ze tijdens het afkoelen nog gaarder zullen worden

Advertenties

Over LotuitdeLotterij

Waarom ik blog? Waarom niet! Zelf beleef ik er in ieder geval een hoop plezier aan! Bekijk alle berichten van LotuitdeLotterij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s