Muffin Monday: Appel & kaneel muffins

Ik beleef ontzettend veel plezier aan het bakken van muffins, koekjes, cakejes, taarten en andere zoetigheden, maar maak er echter maar zelden tijd voor. Daar wil ik graag verandering in brengen en daarom dus Muffin Monday.

Vermeng 150 gram bloem met 150 gram fijne kristalsuiker, 2 theelepels bakpoeder en 1 theelepel kaneel.

Klop met een handmixer 30 gram gesmolten boter samen met 2 eetlepels plantaardige olie, 1 losgeklopt ei en 90 milliliter (karne)melk.

Schep het bloemmengsel door het botermengsel tot alles min of meer gemengd is.

Roer daarna een in blokjes gesneden appel door het beslag, meng niet te lang!

Schep het beslag in 6 ingevette bakvormpjes en zet deze voor ongeveer 20 minuten in het midden van een op 175 graden Celsius voorverwarmde oven. 

Laat de muffins vervolgens nog zo’n 5 minuten in de bakvormpjes staan, waarna ze op een rooster verder af kunnen koelen.

En dan: Smullen maar!

Advertenties

Over LotuitdeLotterij

Waarom ik blog? Waarom niet! Zelf beleef ik er in ieder geval een hoop plezier aan! Bekijk alle berichten van LotuitdeLotterij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s